Tegelvloer egaliseren

Wilt u een tegelvloer laten egaliseren? Dan moet u bij VH Vloeren zijn. Wij zijn dé vloerenspecialist en weten alles van het egaliseren van een tegelvloer af. Bij het egaliseren wordt de vloer weer strak en glad gemaakt. Het is verstandig om een vloer te egaliseren voordat u een nieuwe vloer legt.

Besteed het egaliseren van de tegelvloer uit en bespaar uzelf de moeite. Het egaliseren van een vloer is namelijk niet het meest makkelijke klusje. VH Vloeren verzekert u van een strakke en egale vloer. U kunt via onze website direct een offerte aanvragen.

VH Vloeren als egalisatie specialist

Wij zijn ons al 20 jaar aan het specialiseren op het gebied van egalisatie van vloeren. Ook tegelvloeren kunnen wij voor u egaliseren. Daarnaast kunnen we ook andere type vloeren egaliseren, zoals PVC vloeren, betonvloeren en houtenvloeren. Verder kunt u ook bij ons terecht voor kwaliteitsvloeren, leg service en persoonlijk advies. Wij hebben een showroom in Amersfoort, hier bent u van harte welkom om een mooie vloer uit te zoeken.

Ruim 25 jaar ervaring

Specialist in egaliseren

Ons werkgebied

Scherpe prijzen

Persoonlijk advies

Egaliseren van een tegelvloer

Een vloer wordt altijd geëgaliseerd met Egaline. De vloer wordt altijd eerst goed geschuurd en ontdaan van al het stof. Vervolgens wordt er een hechtprimer aangebracht. Dit is belangrijk want dan hecht de Egaline beter. Zodra de vloer geëgaliseerd is, is de ondergrond geschikt om er een nieuwe tegelvloer op te leggen.

Waarom een tegelvloer egaliseren?

Voordat een nieuwe vloer gelegd wordt, is het belangrijk dat de ondergrond geëgaliseerd is. Indien dit niet gebeurd, kan het zo zijn dat de nieuwe vloer oneffenheden gaat vertonen. In het geval van een tegelvloer, kan het zijn dat tegels scheef gaan liggen. Neem daarom direct contact met ons op voor het egaliseren van de vloer voordat u er een nieuwe tegelvloer op legt.

Veelgestelde vragen

De kosten van het egaliseren van een tegelvloer hangt af van de grootte van de vloer en de tijd die voor de voorbereiding nodig is. De hoeveelheid materiaal dat nodig is en de hoeveelheid arbeidsuren zijn beide van invloed op de uiteindelijke kosten. Wij kunnen hiervoor een vrijblijvende offerte op maat opstellen, zodat u weet waar u aan toe bent.
Het egaliseren van een tegelvloer is belangrijk ter voorbereiding op het leggen van een vloer. Om een vloer mooi te kunnen leggen is namelijk belangrijk dat de ondervloer mooi effen en egaal is. Niet alleen ziet de vloer er daardoor mooier uit, ook gaat deze langer mee en ontstaan er later minder vochtproblemen.
Voor het egaliseren wordt egaline gebruikt, een cement dat zelf-nivellerend is en voor een mooie egale vloer zorgt. Als voorbereiding op het aanbrengen wordt de vloer meestal eerst goed geschuurd. Ook moet deze droog, vet en stofvrij gemaakt worden. Na het uitgieten kan bijvoorbeeld een rvs spaan gebruikt worden om de egaline over de vloer te verdelen.
Het hangt af van het type vloer hoe lang de voorbereidende werkzaamheden duren. Het egaliseercement zal daarnaast ook lang moeten drogen. Daarbij is de dikte van de laag bepalend voor de tijd die daarvoor nodig is. U kunt daarbij uitgaan van ongeveer 12 uur per 1 mm.

Meer weten over egaliseren? Wij bellen u!