5/5

5.0 uit 75 Google reviews

5/5

Houtenvloer egaliseren

Heeft u een houten vloer in uw woonkamer, maar wilt u die vervangen voor een PVC vloer? Dan hoort u de houten vloer te egaliseren voor een optimaal resultaat. Besteedt deze klus uit aan een professional. Vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij kunnen u ook voorzien van meer informatie, mocht u daar geïnteresseerd in zijn.

Expert op het gebied van houten vloeren egaliseren

Een houten vloer egaliseren laat u over aan de specialisten van VH-Vloeren uit Amersfoort. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring op het gebied van egaliseren en PVC vloeren. Daarom bent u bij ons verzekerd van uitstekende kwaliteit. Bovendien kennen wij de eisen die gesteld worden aan de egalisatie van een houten vloer. Kortom: u krijgt bij ons een strakke en egale vloer.

Ruim 25 jaar ervaring

Specialist in egaliseren

Ons werkgebied

Scherpe prijzen

Persoonlijk advies

Waarom een houten vloer egaliseren?

Voordat men een PVC vloer kan leggen in een ruimte hoort de ondergrond geëgaliseerd te worden. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Egaliseren is het vlak en glad maken van de ondergrond. Dat is nodig, want de PVC stroken van 2 of 3 mm dikte stellen hoge eisen aan de ondergrond. Zo hoort de ondergrond volledig, vlak, stabiel, vet- en stofvrij en blijvend droog- en scheurvrij zijn. Bovendien moet de ondergrond voldoende hardheid hebben.

Hoe wordt het egaliseren van een houten ondervloer gerealiseerd?

Aangezien de houten vloer bij het verwijderen van oude vloerbedekking of ander verwerkingsmateriaal vaak beschadigt, is het noodzakelijk dat het egaliseren gedaan wordt om met de nieuw te leggen PVC vloer geen problemen te krijgen. U wilt immers geen kuilen onder de vloerbedekking overhouden. Door de houten vloer te egaliseren bent u verzekerd van een gladde ondervloer.

Zelf egaliseren of laten doen?

Het zal u duidelijk zijn dat een houten vloer egaliseren aardig wat ervaring vereist om dit vakkundig te kunnen uitvoeren. Het zelf doen raden wij dan ook af. Elke oneffenheid in de ondervloer zal zichtbaar blijven in de vloer die u hierover legt en dat is niet wat u wilt. Schakelt u daarom ons vakkundige team in voor het egaliseren van uw houten vloer. Zodat u daarna kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Kan je een oudere houten vloer egaliseren?

Ja, alle type houten vloeren kunnen worden geëgaliseerd. Dus ook een wat oudere houten vloer kunt u gerust laten egaliseren. Echter vergt dat wel vakmanschap. Het is een feit dat hout altijd “werkt”. Daarom moet er bij het egaliseren wel een ander soort egaline gebruikt worden als bij het egaliseren van andere vloeren. Egaline is een egalisatiecement: een vloeibaar cement dat helpt de vloer recht te krijgen. Het aanbrengen van de egaline laag op de ondervloer is een zorgvuldig taak.

Houten vloer egaliseren voor PVC vloer of gietvloer

Als u uw houten vloer laat egaliseren, heeft u na de egalisatie de keuze tussen allerlei soorten vloeren. Zo kunt u kiezen uit een PVC vloer, gietvloer of betonnen vloer. Uw gewenste vloer wordt dan op de gladde ondergrond gelegd. Ook dat doen wij voor u. Met onze professionele legservice leggen wij voordelig en snel uw PVC vloer na het egaliseren van de houten vloer.

Kosten voor het egaliseren van een houten vloer

Een gedetailleerd overzicht weergeven van de kosten wordt lastig. Immers: elke vloer is anders en vraagt daarom om maatwerk. Als u toch de kosten wilt weten van het egaliseren van een houten vloer, kunt u het beste een offerte op maat aanvragen. U geeft dan de afmetingen door en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een reactie, inclusief de kosten voor het egaliseren van een houten vloer.

Veelgestelde vragen

Bij het egaliseren van een vloer wordt deze glad en strak gemaakt. Dit zorgt voor een mooier resultaat als de vloer bekleed of gelegd wordt. Ook verlengt het de levensduur van de vloer of bekleding.

Het egaliseren van een vloer duurt op zichzelf niet heel lang. Echter dient de vloer daarna wel te drogen. Wij adviseren altijd een droogtijd van minimaal 24 uur.

De kosten voor het egaliseren van een vloer hangen onder meer af van de grootte van de vloer. VH-Vloeren komt graag bij u langs om gratis in te meten. Vervolgens kunnen we op basis van onze metingen een vrijblijvende offerte opstellen.

VH-Vloeren kan diverse soorten vloeren egaliseren. Wij egaliseren onder meer betonvloeren, houtvloeren en PBC vloeren. We weten hoe we ieder type vloer mooi glad en strak kunnen maken.

Meer weten over egaliseren? Wij bellen u!