5/5

5.0 uit 75 Google reviews

5/5

Houten vloer egaliseren

Wilt u uw houten vloer egaliseren? Misschien heeft u een houten vloer in de woonkamer maar wilt u deze laten egaliseren, zodat er een andere vloer overheen geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld een gietvloer, of een PVC vloer. Omdat de houten vloer van grote invloed is op het uiteindelijke resultaat, raden we aan om een vakman in te huren die ervaring heeft met het egaliseren van vloeren. Vraag een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Kan je egaliseren op een houten vloer?

Ja, alle type houten vloeren kunnen worden geëgaliseerd. Dus ook een wat oudere houten vloer kunt u gerust laten egaliseren. Echter vergt dat wel vakmanschap. Het is een feit dat hout altijd “werkt”. Daarom moet er bij het egaliseren wel een ander soort egaline gebruikt worden als bij het egaliseren van andere vloeren. Egaline is een egalisatiecement: een vloeibaar cement dat helpt de vloer recht te krijgen. Het aanbrengen van de egaline laag op de ondervloer is een zorgvuldig taak.

Ruim 25 jaar ervaring

Specialist in egaliseren

Ons werkgebied

Scherpe prijzen

Persoonlijk advies

Wat betekent egaliseren van een houten vloer?

Voordat men een PVC vloer kan leggen in een ruimte hoort de ondergrond geëgaliseerd te worden. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Egaliseren is het vlak en glad maken van de ondergrond. Dat is nodig, want de PVC stroken van 2 of 3 mm dikte stellen hoge eisen aan de ondergrond. Zo hoort de ondergrond volledig, vlak, stabiel, vet- en stofvrij en blijvend droog- en scheurvrij zijn. Bovendien moet de ondergrond voldoende hardheid hebben.

Wat kost een houten vloer egaliseren?

Een gedetailleerd overzicht weergeven van de kosten wordt lastig. Immers: elke vloer is anders en vraagt daarom om maatwerk. Als u toch de kosten wilt weten van het egaliseren van een houten vloer, kunt u het beste een offerte op maat aanvragen. U geeft dan de afmetingen door en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een reactie, inclusief de kosten voor het egaliseren van een houten vloer.

Waarom houten vloer egaliseren?

Voordat men een PVC vloer kan leggen in een ruimte hoort de ondergrond geëgaliseerd te worden. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Egaliseren is het vlak en glad maken van de ondergrond. Dat is no

Hoe houten vloer egaliseren?

Aangezien de houten vloer bij het verwijderen van oude vloerbedekking of ander verwerkingsmateriaal vaak beschadigt, is het noodzakelijk dat het egaliseren gedaan wordt om met de nieuw te leggen PVC vloer geen problemen te krijgen. Of zitten er kieren in de vloer die u graag ziet verdwijnen? Voordat we beginnen met het egaliseren van de ondervloer, zorgen we ervoor dat de vloer vrij is van stof, vet en andere losse deeltjes. Vervolgens brengen we een primer aan. Bij het egaliseren van de houten vloer maakt de vakman gebruik van egaline, dit is een materiaal dat voornamelijk bestaat uit hars. Als de primer is aangebracht, brengen we de egaline zorgvuldig aan.

Kan je zelf een houten vloer egaliseren?

He egaliseren van een houten vloer vereist veel kennis en ervaring, voornamelijk omdat het materiaal constant beweegt. Om die reden raden we af om de vloer zelf te egaliseren. Elke oneffenheid in de ondervloer blijft zichtbaar in de vloer die u er overheen legt, en dat is niet wat u wilt.

Houten vloer egaliseren voor PVC vloer of gietvloer

Als u uw houten vloer laat egaliseren, heeft u na de egalisatie de keuze tussen allerlei soorten vloeren. Zo kunt u kiezen uit een PVC vloer of gietvloer. Uw gewenste vloer wordt dan op de gladde ondergrond gelegd. Ook dat doen wij voor u. Met onze professionele legservice leggen wij voordelig en snel uw PVC vloer na het egaliseren van de houten vloer.

25 jaar ervaring

Een houten vloer egaliseren laat u over aan de specialisten van VH-Vloeren uit Amersfoort. Wij hebben ruim 25 jaar ervaring op het gebied van egaliseren van houten vloeren, betonnen vloeren en tegelvloeren. Daarom bent u bij ons verzekerd van uitstekende kwaliteit. Bovendien kennen wij de eisen die gesteld worden aan de egalisatie van een houten vloer. Kortom: u krijgt bij ons een strakke en egale vloer.

Vraag een offerte aan of neem contact op

Wilt u uw houten vloer laten egaliseren en bent u benieuwd naar de kosten? Vraag heel gemakkelijk een offerte aan via de website, vervolgens sturen we de offerte zo snel mogelijk naar u toe. Heeft u een vraag, of heeft u advies nodig? Of kunnen we op een andere manier iets voor u betekenen? Neem gerust contact op door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, te bellen naar 033 – 2110 282 of een e-mail te sturen naar info@vhvloeren.nl. Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Veelgestelde vragen

Bij het egaliseren van een vloer wordt deze glad en strak gemaakt. Dit zorgt voor een mooier resultaat als de vloer bekleed of gelegd wordt. Ook verlengt het de levensduur van de vloer of bekleding.

Het egaliseren van een vloer duurt op zichzelf niet heel lang. Echter dient de vloer daarna wel te drogen. Wij adviseren altijd een droogtijd van minimaal 24 uur.

De kosten voor het egaliseren van een vloer hangen onder meer af van de grootte van de vloer. VH-Vloeren komt graag bij u langs om gratis in te meten. Vervolgens kunnen we op basis van onze metingen een vrijblijvende offerte opstellen.

VH-Vloeren kan diverse soorten vloeren egaliseren. Wij egaliseren onder meer betonvloeren, houtvloeren en PBC vloeren. We weten hoe we ieder type vloer mooi glad en strak kunnen maken.

Meer weten over egaliseren? Wij bellen u!