5/5

5.0 uit 75 Google reviews

5/5

Betonvloer egaliseren

Twijfelt u om de betonvloer te egaliseren? Het egaliseren van een betonvloer is een behoorlijke klus en eigenlijk ook een klus voor de vakman. Na het egaliseren van een betonvloer is de vloer weer geschikt om er nieuw PVC, laminaat, vloertegels, parket, vloerbedekking enzovoort over te leggen. Aangezien de betonnen vloer bij het verwijderen van oude vloerbedekking e.d. vaak beschadigt, is het noodzakelijk dat dit egaliseren gedaan wordt om met de nieuw te leggen vloer geen problemen te krijgen. U wilt immers geen kuilen onder de vloerbedekking overhouden. Door de betonvloer te egaliseren bent u verzekerd van een gladde ondervloer.

Expert op het gebied van betonnen vloeren egaliseren

Wilt u graag een betonnenvloer laten egaliseren? VH-vloeren is de specialist op het gebied van vloeren egaliseren. Wij hebben een ruime ervaring en zorgen voor een prachtig eindresultaat. Snel genieten van een geëgaliseerde vloer in uw woning of kantoor?

Ruim 25 jaar ervaring

Specialist in egaliseren

Ons werkgebied

Scherpe prijzen

Persoonlijk advies

Waarom een betonnenvloer egaliseren?

Voor de kwaliteit van het eindresultaat van de vloer die u over de betonvloer legt, is het uiterst belangrijk om de ruwe betonvloer te egaliseren. Zou dit niet gebeuren, dan kan met name PVC niet kaarsrecht gelegd worden en zullen er bollingen of ruimte ontstaan waardoor de PVC stroken gaan schuiven en de vloer scheef of zelfs ongelijk ligt. Dit betekent dat alles opnieuw gelegd zou moeten worden. Om dus te voorkomen dat u de gehele nieuwe vloer er weer uit moet halen, is het zeer aan te raden om goed van start te gaan met het egaliseren van de betonvloer. Hier leest u meer over waarom een vloer egaliseren van groot belang is.

Garagevloer egaliseren nodig?

Ook bij een garagevloer is egaliseren aan te raden. Juist hier kan er veel druk op de vloer komen te staan. Denk aan stellingkasten, een eventuele werkbank en diverse voertuigen. Ondanks dat de ruwe betonvloer niet meer zichtbaar is wanneer u er een vloer overheen legt, is het dus voor de uiteindelijke vloer van groot belang om het beton te egaliseren.

Welke vloeren kunnen er op een betonvloer na egaliseren?

Na het egaliseren van de betonvloer kunt u allerlei soorten vloeren op de gladde ondergrond leggen. Denk aan een houten vloer, PVC vloer of gietvloer. Voor bijna alle vloeren geldt ieder geval dat vlak voor het plaatsen van de vloer de volgende eisen aan de ondergrond gesteld worden: De ondergrond moet volledig, vlak, stabiel, vet- en stofvrij en blijvend droog en scheurvrij zijn en bovendien moet de ondergrond voldoende hardheid hebben. Onze experts zorgen er uiteraard voor dat de ondergrond tip top aan deze eisen voldoet voordat er een nieuwe vloer op gelegd wordt.

Kosten betonvloer egaliseren

Elke vloer is maatwerk, omdat iedere ruimte andere afmetingen heeft. Daarom kunt u een offerte op maat aanvragen. Geef de afmetingen door en wij geven zo snel als mogelijk een reactie inclusief prijs voor uw betonvloer egaliseren.

VH Vloeren: dé specialist voor het egaliseren van uw betonvloer

Natuurlijk is het mogelijk om uw vloer zelf te egaliseren, maar wij als specialist raden dat toch af. Elke oneffenheid in de ondervloer zal zichtbaar blijven in de vloer die u hierover legt en dat is niet wat u wilt. Schakelt u VH Vloeren in dan bent u verzekerd van een strakke en egale betonvloer. Uiteraard zal van te voren met u een planning worden gemaakt, aangezien de vloer goed moet uitharden en dus een aantal uren niet beloopbaar is.

Hoe wordt een betonvloer geëgaliseerd?

Een betonvloer egaliseren is een zeer gestructureerde klus. Het uitvlakken van een betonvloer wordt gedaan met Egaline. Dit is een soort vloeibaar cement dat met kunststoffen is verrijkt. De ondervloer moet eerst goed gezogen worden. Daarna wordt alle stof verwijderd en vervolgens wordt er een hechtprimer op de vloer aangebracht. Deze primer zorgt voor een goede hechting van de Egaline aan de ondervloer.

Wanneer kan ik weer over de geëgaliseerde betonvloer lopen?

Een betonvloer egaliseren doe je niet in een paar minuten. Het vraagt tijd en aandacht. Er zijn meerdere manier om het juiste effect te bereiken maar het goed laten drogen van de net geëgaliseerde betonvloer is een van de belangrijkste onderdelen van het gehele proces. Wij adviseren om een dag niet over de vloer te lopen. Na 24 uur kunt u de vloer weer betreden.

Betonvloer laten egaliseren door ons?

Uw betonvloer egaliseren kunt u door ons laten voeren. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wilt u een andere vloer dan een betonvloer laten egaliseren? Wij zijn tevens gespecialiseerd in het egaliseren van een houten vloer, tegelvloer en kunnen een Arturo gietvloer verzorgen.

Veelgestelde vragen

Bij het egaliseren van een vloer wordt deze glad en strak gemaakt. Dit zorgt voor een mooier resultaat als de vloer bekleed of gelegd wordt. Ook verlengt het de levensduur van de vloer of bekleding.

Het egaliseren van een vloer duurt op zichzelf niet heel lang. Echter dient de vloer daarna wel te drogen. Wij adviseren altijd een droogtijd van minimaal 24 uur.

De kosten voor het egaliseren van een vloer hangen onder meer af van de grootte van de vloer. VH-Vloeren komt graag bij u langs om gratis in te meten. Vervolgens kunnen we op basis van onze metingen een vrijblijvende offerte opstellen.

VH-Vloeren kan diverse soorten vloeren egaliseren. Wij egaliseren onder meer betonvloeren, houtvloeren en PBC vloeren. We weten hoe we ieder type vloer mooi glad en strak kunnen maken.

Meer weten over egaliseren? Wij bellen u!