vh vloeren waarom een vloer egaliseren

Belangrijk: ondergrond PVC vloer egaliseren

U bent eruit, het wordt een PVC vloer. Maar laat u een PVC vloer leggen, dan is het van groot belang dat u de ondergrond in de kamer laat egaliseren. Alleen met een geheel egale, harde ondervloer kan de PVC vloer strak gelegd worden en behaald u het mooiste resultaat. We leggen u graag precies uit hoe de vloer egaliseren voor PVC de kwaliteit van de vloer ten goede komt en waarom egaliseren zo’n must is.

“De ondergrond moet volledig vlak, scheurvrij, droog, vet- en stofvrij, stabiel en bovendien voldoende hard zijn.”

Wilt u verzekerd zijn van een perfecte ondergrond en de PVC vloer egaliseren uitbesteden? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan.

Waarom moet er eerst geëgaliseerd worden?

Als u heeft gekozen voor een PVC-vloer is het uitermate belangrijk dat de ondergrond geëgaliseerd wordt. Waarom is dit egaliseren zo belangrijk? De stroken PVC van 2 of 3 mm dikte stellen hoge eisen aan de ondergrond. De ondergrond moet volledig, vlak, stabiel, vet- en stofvrij en blijvend droog en scheurvrij zijn en bovendien moet de ondergrond voldoende hardheid hebben.

Er zitten dus nogal wat eisen aan de ondervloer voordat u er PVC op kunt (laten) leggen. Hieronder nemen we ze stap voor stap even door.

Hardheid

Als u de hardheid van de ondergrond zelf wilt controleren, krast u met een mes verticale en horizontale lijntjes zodat er ruitjes ontstaan, gaat de ondergrond binnen deze lijnen stuk dan is de grond niet hard genoeg.

Stof- en vetvrij

Ook moet de ondergrond stof- en vetvrij zijn, anders hecht de lijm niet goed aan de grond en bovendien zie je ieder zandkorreltje door de PVC-vloer heen.

Gladheid

De stroken van een PVC-vloer zijn flexibel en buigen met de ondergrond mee, als de ondergrond niet volledig glad is, zult u op den duur iedere ongelijkheid in de PVC-vloer zien en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bovendien moet de ondergrond goed droog zijn, is hij dat niet dan kan de ondergrond gaan “bewegen”, er ontstaan bobbels met lucht. Hierdoor zullen de stroken PVC vervormen of zelfs loskomen van de ondergrond.

“Elk type vloer kent andere eisen voor de ondergrond. Kent u de egaliseereisen voor uw vloertype?”

Welk type PVC vloer gaat u leggen?

De eis van de ondergrond voor een klik PVC-vloer of dikkere stroken PVC is lager dan bij dunnere stroken. De eisen aan de ondergrond voor klik PVC kunt u vergelijken met het leggen van een laminaatvloer.

Wist u dat VH-Vloeren naast een PVC vloer ook een betonvloer en een houtvloer kan egaliseren? Wij kennen de eisen voor het egaliseren van ondergronden voor diverse soorten vloeren. Neem dus gerust contact met ons op wanneer u een geëgaliseerde ondergrond nodig hebt voor het leggen van een vloer, of dit nu PVC, hout of beton (gietvloer) is.

“Een nieuwe PVC vloer inclusief egaliseren en leggen kunt u uitbesteden aan VH-Vloeren.”

Hoe wordt een PVC vloer gelegd op de geëgaliseerde grond?

De grond is geëgaliseerd, hoe wordt nu uw PVC-vloer gelegd? We leggen het in 4 stappen uit:

1. Allereerst wordt de vloer geschuurd, waardoor alle kleine onregelmatigheden worden verwijderd. Dit gebeurt met een schuurmachine die op lage toeren draait, hierdoor is er ook niet zoveel last van stof.

2. De vloer wordt gezogen met een industriestofzuiger om alle stof te verwijderen.

3. De eerste baan wordt ingelijmd en de eerste stroken worden op de vloer geplakt. Als er een aantal banen liggen, worden de stroken aangewalst met een vloerwals. Dit is een metalen rol van 50 tot 70 kilo. De PVC stroken worden op deze manier goed in de lijm gedrukt en de lijm wordt hierdoor ook goed verdeeld.

4. De hele vloer wordt op deze manier gelegd en het uiteindelijke resultaat mag er dan ook zijn.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een ondervloer egaliseren, een PVC vloer laten leggen of de voordelen van een gietvloer kennen? Wij kunnen u aan al deze informatie en services helpen. Wanneer uw grond nog niet geëgaliseerd is waardoor u nog geen vloer kunt leggen, kunt u hier een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij kunnen de PVC vloer inclusief egaliseren en leggen aanbieden tegen een scherpe prijs.

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij egaliseren en leggen vloeren in heel Nederland en helpen u ook graag aan een strak geëgaliseerde vloer.