Tel: 033-2110282 E-mail: info@vhvloeren.nl
Home » PVC vloeren

Uw PVC vloer laten leggen

Gaat u de net aangeschafte PVC vloer laten leggen of doet u het zelf? Als we u een tip mogen geven: ga niet zelf aan de slag, maar laat het leggen uitbesteden aan een professional. Zo weet u zeker dat uw PVC vloer op de juiste manier wordt gelegd en heeft u er nog jarenlang plezier van.

PVC vloer laten leggen door VH Vloeren

Bij VH Vloeren vindt u een uitgebreid assortiment aan PVC vloeren van het merk Vivafloors. Een PVC vloer kopen doet u dus bij ons. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze legservice. Onze ervaren leggers rijden kriskras door heel Nederland en België en leggen uw PVC vloer op professionele wijze.

Waarom PVC laten leggen?

Deze klus lijkt gemakkelijk, maar is het zeker niet. De kans op verkeerd leggen is groot als het snijden van de PVC stroken of tegels fout gaat. Schuine stukken of bobbels in de vloer komen vaker voor dan u denkt. Daarnaast is het een tijdrovende klus. Om deze redenen is het verstandiger om het leggen van PVC over te laten aan onze vakmensen.

De voordelen van een PVC vloer op een rij

 • Duurzaam en slijtvast
 • Makkelijk in onderhoud
 • Hygiënisch
 • Geluiddempende werking
 • Goede geleiding bij vloerverwarming
 • Vochtbestendig
 • Voelbare houtstructuur
 • Warm en sfeervol
 • Brandvertragend

PVC Vloeren

Bekijk assortiment
Winkel »
PVC vloeren van VH-Vloeren

De keuze van een vloer is makkelijk. De vloer moet passen bij uw manier van leven en bij uw stijl van wonen. VH-Vloeren heeft een uitgebreid assortiment aan PVC vloeren van het merk Vivafloors.


De voordelen van VH-Vloeren
 • Al ruim 20 jaar ervaring op het gebied van egaliseren en vloeren
 • Professionele legservice door ervaren personeel
 • Uitstekende kwaliteit en altijd scherp geprijsd
 • Eenvoudig uw vloer online bestellen in onze shop
 • Ruim assortiment aan PVC en gietvloeren
 • Vrijblijvend advies in onze showroom of bij u thuis
 • GRATIS inmeten op locatie

Bekijk ons assortiment

Bekijk ons volledige assortiment in onze webwinkel. Hier vindt u diverse PVC en Arturo gietvloeren.

Een visgraat motief leggen

Als u de PVC vloer wilt laten leggen in een bijzonder patroon, bijvoorbeeld visgraat, is het helemaal aan te raden om een professional als VH-Vloeren in te schakelen. Bij een visgraat motief dienen we goed uit te rekenen waar we beginnen en te zorgen dat de lijn recht blijft.

Pvc vloer laten leggen en egaliseren

Voordat we een PVC vloer kunnen leggen moeten we eerst kijken naar de ondergrond. Er zijn verschillende soorten ondergronden (beton, hout, plavuizen etc.) en er worden behoorlijk strenge eisen gesteld aan de ondervloer. Deze moet egaal, glad, blijvend droog en niet indruk gevoelig zijn.

Dit kan bereikt worden door middel van egaliseren en/of een jumpax (zwevende ondervloer) te plaatsen. Met een geëgaliseerde ondervloer heeft u de perfecte basis en kunt u beginnen met het laten leggen van de PVC vloer.

vhvloeren-pvc-vloeren-vivafloors-8150-1

De kosten om een PVC vloer te laten leggen

We begrijpen dat u nieuwsgierig bent naar de prijs om een PVC vloer te laten leggen. Helaas kunnen we op onze website geen duidelijkheid verschaffen over de exacte prijs. Dat komt omdat elke vloer maatwerk is. Immers: geen enkel huis is hetzelfde en iedere ruimte heeft weer andere afmetingen.

Om toch een idee te krijgen van de kosten die er aanhangen om een PVC vloer te laten leggen door een professional, raden we u aan om een offerte aan te vragen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons uiteraard ook telefonisch bereiken.

Sterk en duurzaam PVC

Voorheen werden PVC vloeren veelal gebruikt in grote projecten, maar ook in de privésector is de PVC vloer niet meer weg te denken. PVC is een soort vinyl maar dan veel sterker, zwaarder en vele malen beter dan vinyl. De vloeren zijn erg sterk, waardoor ze erg duurzaam zijn.

Welke PVC vloer kopen?

Een groot voordeel van de PVC vloer is dat deze in vele stijlen verkrijgbaar is. U kunt hierbij denken aan klassiek steen, leisteen, betonlook en hout. Natuurlijk zijn al deze stijlen verkrijgbaar in vele kleuren. PVC heeft een uitstekende akoestische demping en daarom heeft u geen last van contactgeluiden. Dus geen krakende planken of tikkende hakken op uw vloer.

PVC of laminaat kopen?

Wat ook een bijkomend voordeel is, en niet geheel onbelangrijk, dat deze vloer uitstekend betaalbaar is. U heeft met een PVC vloer de prachtige looks van een natuurlijke vloer in huis. Maar omdat deze bijna volledig onderhoudsarm is, niet de lasten. Ten opzichte van bijvoorbeeld een houten of laminaat vloer, bent u bij het kopen van een PVC vloer veel voordeliger uit.

PVC vloer ook geschikt voor de badkamer en trap

Een PVC vloer is goed bestand tegen vocht. U kunt daarom een PVC vloer ook laten leggen in uw toilet, keuken of badkamer. Een houten vloer of laminaat trekt krom door het vocht, dit gebeurt niet bij een PVC vloer.

PVC op uw trap heeft diverse voordelen. PVC is namelijk krasbestendig, duurzaam en heeft ook nog eens een antislip laag. Dit is op een trap zeker geen overbodige luxe.

Renovatie van uw PVC-vloer

VH Vloeren is ook een gecertificeerd bedrijf voor de renovatie van uw PVC vloer. Heeft u kleine krasje of vegen die er niet meer uitgaan of glansvorming, dan kunnen wij dat weer herstellen. Zodat de vloer er weer als nieuw uitziet. We gebruiken hoogwaardige vloerreinigers en bescherming van Dr Schutz in de vorm van polymeren en coatings. Dus ook voor de renovatie van uw vloer moet u bij VH Vloeren zijn.

pvc in de badkamer is dat mogelijk

Het onderhoud van uw PVC vloer

De PVC vloer is bestand tegen zware belasting en zal dus niet snel breken, barsten of versplinteren. Niet voor niets wordt deze vloer vaak gebruikt in bijvoorbeeld ziekenhuizen, winkels en kinder- en peuterspeelzalen. Het onderhouden van een PVC vloer is vrij eenvoudig. Hier volgen enkele tips om uw vloer mooi te houden:

 • Zorg voor een goede schoonloopmat om het ergste vuil op te vangen.
 • Losliggend vuil verwijderen met stofzuiger of vloerwisser.
 • Vloer dweilen met bij voorkeur een microvezeldoek met een pH-neutraal.
 • Middel of een speciaal PVC middel (dit laat geen filmlaag achter).
 • Verschoon het water regelmatig zodat er geen strepen of vuil achterblijft.
 • Geen plassen water laten liggen.
 • Viltdoppen of vilt onder meubels en stoelen plaatsen.

PVC vloer kopen bij VH Vloeren

Sla twee vliegen in één klap bij VH Vloeren: een PVC (laminaat) vloer kopen en deze PVC vloer laten leggen door onze ervaren leggers. Neem een kijkje bij onze collectie PVC vloeren.

Heeft u vragen of wilt u informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 06-42800870.

Waarom moet ik voor een PVC vloer kiezen?

PVC vloeren brengen diverse voordelen met zich mee. Zo zijn ze duurzaam en slijtvast, alsmede hygiënisch. Ook kunnen ze makkelijk onderhouden worden en hebben ze een geluiddempende werking. Verder werkt de vloer ook brandvertragend.

Is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming?

Een PVC vloer kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. De vloer zorgt namelijk voor een goede geleiding bij vloerverwarming. In combinatie met vloerverwarming zijn PVC vloeren lekker warm en sfeervol.

Benieuwd naar de kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Zijn PVC vloeren waterbestendig?

PVC vloeren zijn duurzaam, hygiënisch en vochtbestendig. De vloer is bestand tegen zware belasting en kan water prima verdragen. Waar houten vloeren of laminaat krom kunnen trekken door vocht, gebeurt dat niet bij PVC vloeren.

Wij kunnen uw vloer egaliseren, waardoor deze perfect (inclusief vloerverwarming) gelegd kan worden.

Zijn PVC vloeren giftig, schadelijk of op enige manier ongezond?

Het is mogelijk dat sommige PVC weekmakers schadelijke stoffen bevatten. Het kan daarbij gaan om formaldehyde, zware metalen of ftalaat. Kies daarom altijd voor een PVC vloer met het DIBt keurmerk. Dit verzekert u dat de vloer 100% veilig is en geen stoffen bevat die uw gezondheid kunnen schaden.