Tel: 033-2110282 E-mail: info@vhvloeren.nl
Home » Egaliseren » Houtenvloer

Houten vloer egaliseren

Een houten vloer egaliseren laat u over aan de specialisten van VH-Vloeren uit Amersfoort. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring op het gebied van egaliseren en PVC vloeren. Daarom bent u bij ons verzekerd van uitstekende kwaliteit. Bovendien kennen wij de eisen die gesteld worden aan de egalisatie van een houten vloer. Kortom: u krijgt bij ons een strakke en egale vloer.

Heeft u een houten vloer in uw woonkamer, maar wilt u die vervangen voor een PVC vloer? Dan hoort u de houten vloer te egaliseren voor een optimaal resultaat. Besteedt deze klus uit aan een professional. Vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij kunnen u ook voorzien van meer informatie, mocht u daar geïnteresseerd in zijn.

De voordelen van VH-Vloeren
  • Al ruim 25 jaar ervaring op het gebied van egaliseren en vloeren
  • Professionele legservice door ervaren personeel
  • Uitstekende kwaliteit en altijd scherp geprijsd
  • Eenvoudig uw vloer online bestellen in onze shop
  • Ruim assortiment aan PVC en PU gietvloeren
  • Vrijblijvend advies in onze showroom of bij u thuis
  • GRATIS inmeten op locatie

Houten vloer egaliseren

Offerte aanvragen
contact »
PVC vloeren van VH-Vloeren

Ontdek de PVC-vloeren van VH-Vloeren, ontworpen om uw interieur op te luisteren met een natuurlijk uitzicht en warme materialen. Dankzij de beschermende bovenlaag blijft uw vloer even mooi als de allereerste dag. Laat uw houten vloer egaliseren door VH-Vloeren.

wood-floor

Waarom een vloer egaliseren?

Voordat men een PVC vloer kan leggen in een ruimte hoort de ondergrond geëgaliseerd te worden. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Egaliseren is het vlak en glad maken van de ondergrond. Dat is nodig, want de PVC stroken van 2 of 3 mm dikte stellen hoge eisen aan de ondergrond. Zo hoort de ondergrond volledig, vlak, stabiel, vet- en stofvrij en blijvend droog- en scheurvrij zijn. Bovendien moet de ondergrond voldoende hardheid hebben.

Kan je een oudere houten vloer egaliseren?

Ja, alle type houten vloeren kunnen worden geëgaliseerd. Dus ook een wat oudere houten vloer kunt u gerust laten egaliseren. Echter vergt dat wel vakmanschap. Het is een feit dat hout altijd “werkt”. Daarom moet er bij het egaliseren wel een ander soort egaline gebruikt worden als bij het egaliseren van andere vloeren. Egaline is een egalisatiecement: een vloeibaar cement dat helpt de vloer recht te krijgen. Het aanbrengen van de egaline laag op de ondervloer is een zorgvuldig taak.

Hoe wordt het egaliseren van een houten ondervloer gerealiseerd?

Aangezien de houten vloer bij het verwijderen van oude vloerbedekking of ander verwerkingsmateriaal vaak beschadigt, is het noodzakelijk dat het egaliseren gedaan wordt om met de nieuw te leggen PVC vloer geen problemen te krijgen. U wilt immers geen kuilen onder de vloerbedekking overhouden. Door de houten vloer te egaliseren bent u verzekerd van een gladde ondervloer.

Hoe gaan we te werk bij het egaliseren van een houten vloer? We leggen het uit door middel van ons stappenplan:

  1. Alvorens de houten vloer voor pvc te egaliseren, moet de houten vloer eerst stabiel worden gemaakt. Dat begint met de ondergrond schoonmaken en het weghalen van alle oneffenheden. Zoals uitstekende spijkers en/of loszittende splinters worden verwijderd. Planken die niet goed meer vastzitten of waar grote spleten in zitten moeten worden vastgezet. Er moet zo weinig mogelijk speling zijn tussen de planken.
  2. Over de vloer worden Jumpax CP platen gelegd, deze zijn speciaal voor op houten vloeren en worden direct verlijmd met de nieuwe pvc vloer. Daarna worden de platen voorgestreken met vloerprimer.
  3. Neem de tijd om goed na te denken over het afwerkingsmateriaal van de vloer. Mogelijkheden zijn: vloerbedekking, laminaat, vloerdelen of betegeling. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Komt u er niet uit? Wij brengen graag advies uit.

Houten vloer egaliseren voor PVC vloer of gietvloer

Als u uw houten vloer laat egaliseren, heeft u na de egalisatie de keuze tussen allerlei soorten vloeren. Zo kunt u kiezen uit een PVC vloer, gietvloer of betonnen vloer. Uw gewenste vloer wordt dan op de gladde ondergrond gelegd. Ook dat doen wij voor u. Met onze professionele legservice leggen wij voordelig en snel uw PVC vloer na het egaliseren van de houten vloer.

Zelf egaliseren of laten doen?

Het zal u duidelijk zijn dat een houten vloer egaliseren aardig wat ervaring vereist om dit vakkundig te kunnen uitvoeren. Het zelf doen raden wij dan ook af. Elke oneffenheid in de ondervloer zal zichtbaar blijven in de vloer die u hierover legt en dat is niet wat u wilt. Schakelt u daarom ons vakkundige team in voor het egaliseren van uw houten vloer. Zodat u daarna kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Kosten voor het egaliseren van een houten vloer

Een gedetailleerd overzicht weergeven van de kosten wordt lastig. Immers: elke vloer is anders en vraagt daarom om maatwerk. Als u toch de kosten wilt weten van het egaliseren van een houten vloer, kunt u het beste een offerte op maat aanvragen. U geeft dan de afmetingen door en u ontvangt van ons zo snel mogelijk een reactie, inclusief de kosten voor het egaliseren van een houten vloer.

Vraag een offerte aan voor de egalisatie van uw houten vloer

Wilt u een offerte op maat aanvragen of meer informatie over het egaliseren van een houten vloer neemt u dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 033-2110282. Of stuur een e-mail naar info@vhvloeren.nl.