PVC vloer in de woonkamer

Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor een PVC vloer in de woonkamer. Dat is niet zo verwonderlijk. Een PVC vloer ziet eruit als een echte houten vloer, maar kent niet de nadelen ervan. Zo maken PVC vloeren vrijwel geen geluid als u erop loopt, zijn ze gemakkelijk te onderhouden en gaan jarenlang mee. Bovendien is een PVC vloer veel betaalbaarder dan een houten vloer. Neem een kijkje tussen de verschillende PVC vloeren op onze website. Twijfelt u welke PVC vloer geschikt is voor uw woonkamer? Onze specialisten zijn deskundig en betrouwbaar en voorzien u graag van advies. Neem contact met ons op, en indien gewenst maken wij een vrijblijvende offerte op maat voor u op afgestemd op uw woonsituatie.

Een PVC vloer voor de woonkamer koopt u bij VH Vloeren

Heeft u de beslissing gemaakt en gaat u ook voor een PVC vloer in de woonkamer? Bij VH Vloeren vindt u een uitgebreide collectie PVC vloeren van het merk Vivafloors. Als vloerenspecialist verkopen we mooie PVC vloeren en gietvloeren, egaliseren we de ondergrond en bieden we legservice aan. Genoeg redenen om een PVC vloer te kopen bij VH Vloeren!

Ruim 25 jaar ervaring

Specialist in PVC vloeren

Gratis leggen

Scherpe prijzen

Persoonlijk advies

In de woonkamer een mooie PVC vloer

Er is bij ons veel keus op het gebied van PVC vloeren. De vloeren van Vivafloors zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Heeft u al een stijl voor ogen als het gaat om de PVC vloer in de woonkamer? Uiteraard is sfeer erg belangrijk in een woonkamer, de vloer is daar een belangrijk onderdeel van.

PVC in alle kleuren en stijlen

Gelukkig past een PVC vloer in elk interieur door de verschillende mogelijkheden in stijlen en kleuren. Zo zijn er PVC vloeren in de stijlen: betonlook, hout, leisteen en klassiek steen. Daarnaast is tegenwoordig een eigen legpatroon kiezen ook mogelijk bij een PVC vloer. Van het mooie klassieke visgraat motief tot een moderne stroken vloer. Bij een visgraat motief is het uiteraard belangrijk dat de lijn recht blijft. Hier zorgen wij uiteraard voor. Daarnaast berekenen we precies waar we moeten beginnen met het leggen van het visgraat motief.

PVC vloer in de woonkamer met vloerverwarming

We krijgen vaak de vraag: is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming? Het antwoord daarop is volmondig ja. Als u een PVC vloer laat aanleggen in de woonkamer kan deze goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Heerlijk als u ’s ochtend op blote voeten de huiskamer binnenwandelt! De PVC vloer zorgt voor een goede geleiding bij vloerverwarming. Het voordeel van PVC is ook dat het uitermate geschikt is voor vloerverwarming als hoofdverwarming.

PVC of laminaat

Vaak twijfelen mensen tussen een nieuwe PVC vloer of laminaat vloer. Een laminaat vloer staat ook prachtig in de woonkamer. Laminaat is een kwalitatief hoogwaardige vloer dan PVC, maar is ook duurder in prijs. Wanneer u een PVC vloer koopt voor in de woonkamer bent u een stuk voordeliger uit.

Renovatie

VH Vloeren is ook een gecertificeerd bedrijf voor de renovatie van uw PVC vloer. Heeft u al een PVC vloer in de woonkamer en ziet u kleine krasje of vegen die er niet meer uitgaan of is er sprake van glansvorming? Wij kunnen dat voor u herstellen, zodat de vloer er weer als nieuw uitziet. We gebruiken hoogwaardige vloerreinigers en bescherming van Dr Schutz in de vorm van polymeren en coatings. Dus ook voor de renovatie van uw vloer kunt u terecht bij VH Vloeren.

Een PVC vloer in andere delen van het huis

Een PVC vloer kan ook worden gelegd in de keuken en/of badkamer. PVC voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een keukenvloer en badkamervloer. Een goede keukenvloer moet tegen een stootje kunnen en gemakkelijk te reinigen zijn. Ook is het praktisch als de keukenvloer over de volgende eigenschappen beschikt: waterdicht, robuust, hittebestendig, vuilafstotend en antislip. PVC doet dat. Bij een badkamervloer is het vooral van belang dat de vloer waterbestendig is.

Vloer laten leggen door ervaren specialisten

Wanneer u een PVC vloer voor in de woonkamer bij VH Vloeren aanschaft, kunt u gebruik maken van onze legservice. Onze ervaren leggers komen bij u thuis langs en leggen de vloer op professionele en nette wijze. U bent verzekerd van een juiste en snelle verwerking van uw PVC vloer. Ga niet zelf aan de slag, een PVC vloer leggen gaat vaak mis. De kans op verkeerd leggen is groot als het snijden van de PVC stroken of tegels fout gaan. Er kunnen schuine stukken of bobbels in de vloer terechtkomen als het leggen misgaat. Het is verstandiger om de vloer te laten leggen door een professional.

Veelgestelde vragen

PVC vloeren brengen diverse voordelen met zich mee. Zo zijn ze duurzaam en slijtvast, alsmede hygiënisch. Ook kunnen ze makkelijk onderhouden worden en hebben ze een geluiddempende werking. Verder werkt de vloer ook brandvertragend.

 

PVC vloeren zijn duurzaam, hygiënisch en vochtbestendig. De vloer is bestand tegen zware belasting en kan water prima verdragen. Waar houten vloeren of laminaat krom kunnen trekken door vocht, gebeurt dat niet bij PVC vloeren.

Wij kunnen uw vloer egaliseren, waardoor deze perfect (inclusief vloerverwarming) gelegd kan worden.

Een PVC vloer kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. De vloer zorgt namelijk voor een goede geleiding bij vloerverwarming. In combinatie met vloerverwarming zijn PVC vloeren lekker warm en sfeervol.

Benieuwd naar de kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Het is mogelijk dat sommige PVC weekmakers schadelijke stoffen bevatten. Het kan daarbij gaan om formaldehyde, zware metalen of ftalaat. Kies daarom altijd voor een PVC vloer met het DIBt keurmerk. Dit verzekert u dat de vloer 100% veilig is en geen stoffen bevat die uw gezondheid kunnen schaden.

Meer weten over egaliseren? Wij bellen u!