Hoe houdt u uw gietvloer schoon

Hoe houdt u uw gietvloer schoon?

Een gietvloer is een geweldige vloer, die in principe niet veel aan onderhoud vergt. Echter bij het dweilen wordt helaas vaak gebruik gemaakt van zeephoudende schoonmaakmiddelen. Resultaat is helaas geen schone vloer, maar een vloer waar een residulaag op blijft zitten. De vloer ziet er vervolgens smoezelig en plakkerig uit en vuil hecht zich juist beter op de vloer.

Een aantal tips om uw gietvloer goed schoon te houden.

  1. De dagelijkse reiniging van uw gietvloer is vrij eenvoudig. U kunt volstaan met een zachte bezem, een stofwisser of natuurlijk de stofzuiger om al het losse vuil te verwijderen.
  2. Vervolgens de gietvloer reinigen met een microvezel dweil in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel speciaal voor gietvloeren.
  3. Om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen, de vloer volledig laten opdrogen, voordat er weer op wordt gelopen!

Hoe houdt u uw gietvloer zo lang mogelijk mooi?

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw gietvloer, daarom is het raadzaam om onderstaande punten goed door te lezen. Wellicht staan er tips tussen waarvan u niet op de hoogte was.

❖ Gebruik een goede inloopmat, hierdoor wordt het ergste vuil verwijderd van de schoenen. Zand en steentjes van buiten kunnen namelijk krasjes veroorzaken op uw gietvloer. Zand werkt bovendien als schuurpapier.
❖ Breng goede en schone viltjes aan op uw meubels en vervang deze wanneer dit nodig is.
❖ Gebruikt u bureaustoelen in de ruimte waar uw gietvloer ligt, zorg er dan voor dat deze stoelen zachte wielen hebben en gebruik geen bureaustoelen met rubber wielen.
❖ Wilt u een andere opstelling in uw kamer, verschuif dan de zware meubelen niet over uw vloer.
❖ Heeft u vloerkleden of matjes liggen, zorg dan voor het juiste ondertapijt (tanninevrij, dit veroorzaakt namelijk vlekken)
❖ Zitten er zwarte strepen op uw vloer, verwijder deze zo snel mogelijk met een microvezel doek met wat zeepvrij schoonmaakmiddel.

Waar u extra op moet letten bij een gietvloer!

Er zijn producten die tannines (looizuren) bevatten, u kunt hierbij denken aan: hennepmatten, schoenzolen, kokosmatten, wollen tapijten, jute, tropische houtsoorten, koffie en rode wijn. Onder gewichtsdruk kunnen hierdoor vlekken ontstaan, die bovendien nog bevorderd worden door een verhoogde vochtigheid en verhoogde temperatuur. Dit soort vlekken zijn niet meer te verwijderen en zullen alleen maar donkerder worden onder invloed van UV-licht. Vermijd derhalve deze producten op uw gietvloer.

Ook rubber kan vlekken veroorzaken, omdat hier weekmakers in zijn verwerkt. Bent u bijvoorbeeld uw ramen aan het wissen, voorkom dan dat u uw raamwisser op de vloer laat liggen. Gebruik uiteraard ook geen schuurspons of schuurmiddelen om vlekken van uw vloer te verwijderen. Mocht u toch nog vragen hebben over het onderhoud van uw gietvloer of heeft u reinigingsmiddel nodig, neemt u dan contact op met VH-Vloeren. Zij geven u graag advies!