Home » Egaliseren

Wat is egaliseren: heel simpel uitgelegd, het vlak of gelijk maken van de grond.

Van Hoogenhuizen vloeren uit Amersfoort (Vathorst) is al meer dan 20 jaar specialist op het gebied van egaliseren. Of het nu gaat om een tegelvloer, een ingefreesde vloerverwarming, een zandcement of anhydriet vloer, wij werken met verschillende producten om alle ondergronden te kunnen behandelen. Als u een nieuwe vloer wilt laten aanleggen, is het belangrijk dat de ondervloer vlak is. Het is verstandig een betonnen vloer eerst te egaliseren voordat de nieuwe vloer wordt aangebracht. Het egaal maken van het beton wordt met een dun papje van een vloeibaar cement gedaan, genoemd egaline. Na het egaliseren is de gehele betonnen vloer weer glad en strak en kan de nieuwe vloer gelegd worden.

Egaliseren, een klus voor de vakman

Aangezien het egaliseren van een vloer niet zo makkelijk is als het lijkt, raden wij u af om deze klus zelf te doen. Door onze jarenlange ervaring op dit gebied, kunnen wij u het gewenste eindresultaat leveren. Wanneer is het eigenlijk nodig om uw oude of nieuwe betonnen vloer uit te vlakken? U kunt hierbij denken aan:

 • verzakking van de vloer
 • slechte kwaliteit van huidige beton
 • schuine betonvloer
 • ongelijke stukken in vloer
 • oneffenheden
 • ruw beton

Als wij de vloer voor u gaan egaliseren zal de vloer helemaal leeg moeten zijn. Heeft u een vloerverwarming laten installeren, dan raden wij aan om deze geruime tijd van te voren aan te zetten om te controleren op eventuele lekkages.

Na het egaliseren kunt u enkele uren niet op de vloer lopen, de volgende dag is de vloer weer beloopbaar en daarna kunt u elke gewenste vloer over de geëgaliseerde vloer heen leggen. Uw nieuwe vloer komt nu altijd strak te liggen of dit nu om tapijt, parket, laminaat of een tegelvloer gaat. Is de ondergrond niet goed geëgaliseerd dan zult u altijd tegen oneffenheden aan blijven kijken, het vooraf goed en vakkundig egaliseren van uw vloer is dus van groot belang.

vhvloeren-egaliseren stappenplan

Een houten ondergrond of een geluidsisolerende onderlaag nodig?

Heeft u een houten ondergrond of woont u in een appartement, dan is het soms noodzakelijk om een zwevende vloer aan te brengen, zodat geluidsoverlast wordt voorkomen. Een zwevende vloer is dan de beste oplossing. De zwevende vloer bestaat uit een veerkrachtige onderlaag met daar overheen een dekvloer, over deze vloer kan dan de gewenste vloerbedekking worden gelegd. De geluidsisolerende onderlaag zorgt ervoor dat contactgeluid wordt voorkomen en de geluidsnorm dus niet wordt overschreden.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen, neemt u dan contact met ons op. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 033-2110282.

EGALISEREN

Offerte aanvragen
contact »
Egaliseren door VH-Vloeren

Voordat u een nieuwe vloer gaat leggen in uw woning is het verstandig de ondervloer eerst vlak te maken (egaliseren). Wilt u meer informatie over de egalisatie mogelijkheden? Onze specialisten staan u graag te woord.


De voordelen van VH-Vloeren
 • Al ruim 20 jaar ervaring op het gebied van egaliseren en vloeren
 • Professionele legservice door ervaren personeel
 • Uitstekende kwaliteit en altijd scherp geprijsd
 • Eenvoudig uw vloer online bestellen in onze shop
 • Ruim assortiment aan PVC en gietvloeren
 • Vrijblijvend advies in onze showroom of bij u thuis
 • GRATIS inmeten op locatie